Velkommen til SNU

Velkommen til websitet for Selskabet for Naturlærens Udbredelse, i daglig tale kaldet SNU.

Her kan du finde oplysninger om Selskabets foredrag – enten på forsiden eller ved at gå ind under fanen Foredrag, hvor der også ligger abstracts for de næste foredrag.

Du kan også finde oplysninger om SNUs lange historie og hvem der idag er med til at lede Selskabet.

Skulle du have lyst til at blive medlem, kan dette gøres direkte fra fanen “Bliv medlem“. Man skal blot trykke “enter” til sidst.

Jeg håber at se dig i SNU!
Med venlig hilsen

Anja C. Andersen 

Præsident for SNU
Professor, PhD

SNUs foredrag i 2020-2022 kan findes på SNUs YouTube kanal.

Programmet for efteråret 2022 begynder den 5. september kl. 19:30 med foredraget “Kvanteinformation, kvantecomputere og kvanteinternettet”  v/ Professor Anders Søndberg Sørensen, Niels Bohr Institutet,  i Aud. 1 i H.C. Ørsted Bygningen, Universitetsparken 5, 2100 København Ø. Både forårets og efterårets foredragsrækker indgår i fejringen af Videnskabsår22.

Udstillingen “H.C. Ørsted på ny- Skønheden i Naturen” , som i 2020 blev vist i Rundetaarn og senere på SDU i Odense, befandt sig på Steno Museet i Aarhus til 22. december 2021. Nu er en del af udstillingen opstillet hos selskabet Ørsted i Gentofte – her er dog ikke offentlig adgang, men vi håber i efteråret 2022 at kunne lave et medlemsarrangement med omvisning på udstillingen.

Bogen om udstillingen kan købes i SNUs webshop – den kan også læses uafhængigt af udstillingen og giver en anderledes introduktion til H.C. Ørsted. 

 

  • Nyt H.C. Ørsted Akademi ser dagens lys - I 1824 grundlagde H.C. Ørsted det første selskab i Danmark med det erklærede formål at formidle naturvidenskab til brede kredse i samfundet. Nu tager dette selskab – der stadig hedder Selskabet for Naturlærens Udbredelse, men nu i daglig tale kaldes SNU – et nyt initiativ og danner H.C. Ørsted Akademiet for inspirerende formidlere af naturvidenskab. […]
  • Kvantemekanikken—atomernes vilde verden   - Niels Bohr foreslog i 1913 en model for atomernes opbygning, der minder om planeternes kredsløb om solen. Bohrs teori blev en forløber for kvantemekanik, hvis formler er utroligt præcise men også radikalt forskelige fra dagligdagens fysik: Indtil vi måler på dem, er de mikroskopiske partikler tilsyneladende flere steder på samme tid, og målingerne giver altid […]