Velkommen til SNU

Velkommen til websitet for Selskabet for Naturlærens Udbredelse, i daglig tale kaldet SNU.

Her kan du finde oplysninger om Selskabets foredrag – enten på forsiden eller ved at gå ind under fanen Foredrag, hvor der også ligger abstracts for de næste foredrag.

Du kan også finde oplysninger om SNUs lange historie og hvem der idag er med til at lede Selskabet.

Skulle du have lyst til at blive medlem, kan dette gøres direkte fra fanen “Bliv medlem“. Man skal blot trykke “enter” til sidst.

Jeg håber at se dig i SNU!
Med venlig hilsen

Dorte Olesen

Præsident for SNU
Kommiteret, professor, dr. scient.

Selskabet fejrer 200-året for H. C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen i 2020.

I denne forbindelse afholder vi foredrag med fokus på Ørsted og elektromagnetismen. Vi har også fra 1. juli -27. september i Rundetårn en udstilling om H.C. Ørsted som videnskabsmand og kulturpersonlighed.

Udstillingen vandrer videre til SDU i Odense fra 6. oktober til 11. december 2020 og til Steno museet i Aarhus fra januar til juni 2021. Vi arbejder løbende på flere aktiviteter og vil opdatere denne side i takt med at de kommer på programmet.

 

  • Gymnasielærer og youtuber hædres med H.C. Ørsted Medaljen - Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU) tildeler H.C. Ørsted Medaljen i bronze for fremragende formidling af naturvidenskab til lektor Lasse Seidelin Bendtsen, Borupgaard Gymnasium i Ballerup. Med medaljen og æren følger et rejselegat […]
  • Uddeling af Kirstine Meyers Mindelegat til 4 unge forskere - Prestigefyldt legat til 4 unge forskere. Onsdag den 9. december giver Selskabet for Naturlærens Udbredelse det sjældne og meget prestigefyldte Kirstine Meyers Mindelegat til hele fire unge forskere: Astrid T. […]