Velkommen til SNU

Velkommen til websitet for Selskabet for Naturlærens Udbredelse, i daglig tale kaldet SNU.

Her kan du finde oplysninger om Selskabets foredrag – enten på forsiden eller ved at gå ind under fanen Foredrag, hvor der også ligger abstracts for de næste foredrag.

Du kan også finde oplysninger om SNUs lange historie og hvem der idag er med til at lede Selskabet.

Skulle du have lyst til at blive medlem, kan dette gøres direkte fra fanen “Bliv medlem“. Man skal blot trykke “enter” til sidst.

Jeg håber at se dig i SNU!
Med venlig hilsen

Anja C. Andersen 

Præsident for SNU
Professor, PhD

SNUs foredrag i 2020-2022 kan findes på SNUs YouTube kanal.

Programmet for efteråret 2022 begynder den 5. september kl. 19:30 med foredraget “Kvanteinformation, kvantecomputere og kvanteinternettet”  v/ Professor Anders Søndberg Sørensen, Niels Bohr Institutet,  i Aud. 1 i H.C. Ørsted Bygningen, Universitetsparken 5, 2100 København Ø. Både forårets og efterårets foredragsrækker indgår i fejringen af Videnskabsår22.

Udstillingen “H.C. Ørsted på ny- Skønheden i Naturen” , som i 2020 blev vist i Rundetaarn og senere på SDU i Odense, befandt sig på Steno Museet i Aarhus til 22. december 2021. Nu er en del af udstillingen opstillet hos selskabet Ørsted i Gentofte – her er dog ikke offentlig adgang, men vi håber i efteråret 2022 at kunne lave et medlemsarrangement med omvisning på udstillingen.

Bogen om udstillingen kan købes i SNUs webshop – den kan også læses uafhængigt af udstillingen og giver en anderledes introduktion til H.C. Ørsted. 

 

  • Unge forsker tovholder hædres med H.C. Ørsted Medalje - Selskabet for Naturlærens Udbredelse (SNU) tildeler den 5. december 2022 H.C. Ørsted Medaljen i bronze for inspirerende undervisning i naturvidenskab til lektor Lisbeth Tavs Gregersen, Thisted Gymnasium. Med medaljen og æren følger et rejselegat på 25.000 kroner samt 50.000 kroner til et projekt på Thisted Gymnasium sponsoreret af energiselskabet Ørsted. Arrangementet begynder kl. 19.30 med […]
  • Jupiter og dens måner. Hvad har Juno missionen lært os? - I 2016 ankom NASAs sonde Juno til Jupiter, hvor den siden da har studeret solsystemets største planet fra en elliptisk polær bane. Målet med missionen er at fåbedre hold på solsystemets dannelse, forstå dannelsen af den eneste gasgigant som vi kan komme tæt på, for der er jo fundet virkeligt mange omkring andre sole. Vi […]