Indlæser Begivenheder

Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

H.C. Ørsted og farmacihistorien

marts 30, 2020 | 19:30 - 20:45

Gratis

Foredrag v/ Dr. pharm. Poul Kruse, Dansk Farmacihistorisk Fond

Indhold:

Hans Christian Ørsted, der var uddannet som farmaceut, havde under studieophold i udlandet haft lejlighed til at se en opblomstrende industri, baseret på naturvidenskabelige undersøgelser. Efter Ørsteds opfattelse kunne et tilsvarende resultat opnås i Danmark ved forbedringer af undervisning og eksamen i naturvidenskaberne – for den farmaceutiske uddannelses vedkommende især i kemi. Efter flere initiativer fra Ørsteds side og senest tillige sammen med hans medarbejder, William Christopher Zeise, blev der i 1828 indført en eksamensordning for den farmaceutiske kandidatuddannelse med anbefaling af lærebøger. Herved blev farmaceutuddannelsen, der hidtil havde været en apotekeruddannelse, både en apoteker- og en kemikeruddannelse. Denne uddannelsesprofil videreførtes efter oprettelsen af Den Farmaceutiske Læreanstalt i 1892 og blev en væsentlig forudsætning for opstart af en dansk lægemiddelindustri.

Tilmelding:

Link til tilmelding kommer ca 2 uger før foredragets start

Vær opmærksom på:

Bemærk at man ikke må parkere foran hovedindgangen til Universitetsparken 5. Man kan parkere mellem H.C. Ørsted Bygningen og August Krogh Bygningen, på den lidt interimistiske parkeringsplads lige ved siden af nybyggeriet, men det kræver en særlig P-tilladelse. P-tilladelse kan hentes hos SNUs repræsentant ved hovedindgangen til Universitetsparken 5 mellem kl. 18:45 – 19:15 og skal udfyldes med bilnummer og dato og placeres i forruden. Der kan parkeres med Easypark langs med Nørre Allé.
Der er god offentlig transport til Universitetsparken, busserne 184, 185 og 150S har alle stoppested ved Universitetsparken, og bus 6A har stoppested i nærheden.

Foredraget er en del af HCØ2020: Fejringen af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen og er støttet af Carlsbergfondet.

Detaljer

Dato:
marts 30, 2020
Tidspunkt:
19:30 - 20:45
Pris:
Gratis

Arrangør

Selskabet for Naturlærens Udbredelse
Telefon:
20119488
E-mail:
snu@naturlæren.dk
View Arrangør Website

Sted

H. C. Ørsted Bygningen, Auditorium 1
Universitetsparken 5
Kbh Ø, 2100
+ Google Maps