Indlæser Begivenheder

Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

H. C. Ørsteds rejsebreve

marts 9, 2020 | 19:30 - 21:00

Gratis

Foredrag ved/ Professor Emeritus Andrew Jackson

Indhold:

Hans Christian Ørsted foretog otte udlandsrejser, hvoraf nogle varede ret længe. Hans oplevelser er veldokumenterede i hans breve hjem. Disse breve havde ofte form af en dagbog til familie og venner og er således i høj grad en envejskommunikation.  Ørsteds videnskabelige skrifter indeholder klare eksempler på hans videnskabelige verdenssyn, men de beskæftiger sig ikke med spørgsmålet om, hvorledes det blev skabt. Heldigvis giver rejsebrevene en fascinerende dokumentation af Ørsteds udvikling både som videnskabsmand og som menneske.

Tilmelding:

Man skal tilmelde sig via denne side

Vær opmærksom på:

Bemærk at man ikke må parkere foran hovedindgangen til Universitetsparken 5. Man kan parkere mellem H.C. Ørsted Bygningen og August Krogh Bygningen, på den lidt interimistiske parkeringsplads lige ved siden af nybyggeriet, men det kræver en særlig P-tilladelse. P-tilladelse kan hentes hos SNUs repræsentant ved hovedindgangen til Universitetsparken 5 mellem kl. 18:45 – 19:15 og skal udfyldes med bilnummer og dato og placeres i forruden. Der kan parkeres med Easypark langs med Nørre Allé. Der er god offentlig transport til Universitetsparken, busserne 184, 185 og 150S har alle stoppested ved Universitetsparken, og bus 6A har stoppested i nærheden.

Foredraget er en del af HCØ2020: Fejringen af 200-året for H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen og er støttet af Carlsbergfondet.

Detaljer

Dato:
marts 9, 2020
Tidspunkt:
19:30 - 21:00
Pris:
Gratis

Arrangører

Selskabet for Naturlærens Udbredelse
Videnskabernes Selskab

Sted

H. C. Ørsted Bygningen, Auditorium 1
Universitetsparken 5
Kbh Ø, 2100
+ Google Maps